websikehealthcheck

Könyvbemutató – Megjelent magyarul is a „Vezetni szívvel-lélekkel” kosárlabda szakkönyv

Könyvbemutató – Megjelent magyarul is a „Vezetni szívvel-lélekkel” kosárlabda szakkönyv

A Soproni Darazsak Sportakadémia és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem stratégiai együttműködésének eredményeként, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával végre magyarul is megjelent a Vezetni szívvel-lélekkel című kosárlabda szakkönyv, amelyet kedden mutattak be a Testnevelési Egyetemen.

A mű Mike Krzyzewski legendás amerikai kosárlabdaedző munkája, amely hasznos és egyedülálló iránymutatásokat ad a szerző tréneri hivatásáról és irányelveiről. A „K edzőnek” becézett szakember szövetségi kapitányként korábban három olimpiát nyert az amerikai válogatottal.

Az eseményen jelen volt dr. habil. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, a női kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, dr. Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa, a TF Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpontjának adjunktusa, Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója, Sterbenz László, a Sopron KC szakmai igazgatója, a kiadvány fordítója, valamint Molnár Balázs ügyvezető igazgató.

Az eseményt Sterbenz Tamás rektor nyitotta meg, aki hangsúlyozta, különleges alkalom a mostani,
hiszen olyan kiadványt mutatnak be, amely sokrétű együttműködés eredményeként jelenhet meg.

– Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a könyv a hazai kosárlabda szövetség, a Módszertani Központ, a Soproni Sportakadémia és a TF közös munkájának eredménye, amelynek sok mindenkihez el kell jutnia, kiváltképpen a magyar kosárlabdaedzőkhöz.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke gratulált a jelen lévő soproniaknak a felnőtt női együttes, a Sopron
Basket Euroliga-győzelméhez, majd kiemelte a Sterbenz Tamás által korábban, még a szövetség főtitkáraként útjára indított fejlesztési program jelentőségét, amely szerepet játszott abban, hogy sikerült újra emelkedő pályára állítani a sportágat Magyarországon. Sáfár Sándor miniszteri biztos többek között azt emelte ki, hogy a kötet megjelenésében fontos szerepet játszott az utánpótlásnevelési struktúra tetején álló, Rátgéber László vezette Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ, amelytől a jövőben futószalagon várhatóak majd a szakmai anyagok, könyvek, tanulmányok. Molnár Balázs felidézte, hogy 2020 derekán a soproni klub és az egyetem stratégiai megállapodást kötött, amelynek részeként elhatározták, hogy honosítják a különböző kosárlabda-szakirodalmakat. Sterbenz László elmondta, a fordítói munkát segítette, hogy azonosulni tudott a könyv tartalmával, hiszen az elmúlt több mint 20 évben gyakran került kezébe a szakmai alkotás. Egyúttal hangsúlyozta, hogy nem csupán a kosárlabdaedzőknek érdemes elolvasni és végiggondolni az abban leírtakat, hanem más sportágakban dolgozó trénereknek is.