websikehealthcheck

WABC Edzői Kézikönyv, Mini Kosárlabda

A sport nagyon fontos szerepet játszik a fiatalok atlétikai és emberi fejlődésében, minthogy „az edzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a sportolók emberként, a csapatok összetartó egységként és közös érdekű közösségként fejlődjenek. Az edzés a mozgásra való ösztönzéssel a társadalmi célok eléréséhez is hozzájárulhat.

A Kosárlabdaedzők Világszervezetének (WABC) edzői kézikönyv sorozata a FIBA edzőképzési programjában használt anyagokat tartalmazza:

WABC Edzői Kézikönyv, Mini Kosárlabda

LETÖLTÉS

 

A könyv nem korlátozódik kizárólag az utánpótlás korú sportolók edzésére, sok témát feldolgoz a felnőtt sportolók edzésével összefüggésben is.

A kézikönyv bemutatja az edző szerepét és alaposan szemügyre veszi az edző-sportoló kapcsolatot, mindemellett arra ösztönzi az edzőt, hogy megértse, hogy amit tesz, az ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint amit kommunikál, és hogy megértse saját személyiségét és filozófiáját és képes legyen mérlegelni, hogy mindez milyen hatással van rá, mint edzőre.

A könyv elismeri, hogy minden sportoló egyéniség, különböző tanulási móddal, bemutatja, hogy a különböző személyiségek hogyan befolyásolják azt, hogyan lehet a sportolót a legjobb módszerrel tanítani. A FIBA filozófiájának központi eleme, hogy „az az edző, aki egy csapatot egyesít egy közös cél érdekében, vagy készségeket fejleszt az élethosszig tartó tanuláshoz, ugyanolyan sikeres, mint a bajnoki címet nyerő edző”.

International Sport Coaching Framework, p. 6, p. 14, 2013, Human Kinetics

 

További kötetek:

WABC Edzői Kézikönyv, 1. szint – a klub szintű utánpótlásedzők számára

LETÖLTÉS
 
WABC Edzői Kézikönyv, 2. szint – regionális szintű utánpótlásedzők számára

LETÖLTÉS
 
WABC Edzői Kézikönyv, 3. szint – nemzeti szintű utánpótlásedzők számára

LETÖLTÉS