websikehealthcheck

Blog...

A KSMK megtartotta első nemzetközi edzőtovábbképzését

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

Kiváló szakemberek tartottak előadásokat és bemutató edzéseket a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ első, Pécsett megrendezett edzőtovábbképzésén. A KSMK első nemzetközi edzőtovábbképzése a „Védekezés oktatása az utánpótlás-képzésben” témakört dolgozta fel. Akik eljöttek és regisztráltak, minden túlzás nélkül kiváltságosnak érezhették magukat, hangsúlyozta dr. habil Rátgéber László, a központ igazgatója, hiszen például a szlovén szaktekintély, Janez Drvaric a FIBA Europe instruktora, az edzőképzés emblematikus alakja, akit élőben hallgatni nem sokaknak adatik meg.

Ezúttal erre is volt lehetőség!

Az edzőtovábbképzést dr. habil Rátgéber László nyitotta meg, aki először ismertette a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ céljait, programját, majd „A védekezés kultúrája” címmel előadást tartott. Ezt követően a délelőtt további része Janez Drvaricé volt, aki nem csak elismert szaktekintély, hanem magával ragadó, szuggesztív, elképesztően felkészült, energikus előadó is – mindenki élvezettel figyelte az annak idején Drazen Petroviccal is dolgozó, a jugoszláv válogatottal olimpiai ezüst- és bronzérmes szlovén mester előadását és bemutató edzését.

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

Remélem, mindenki számára hasznos volt az előadásom! Folyamatosan frissítsék a tudásukat, újítsanak, képezzék magukat! – adott tanácsot előadása végén Janez Drvaric, majd kérdésünkre elárulta, a védekezés az egyik kedvenc témája: – Bajnokságot nyerni ugyanis csak kiváló védekezéssel lehet, jó támadójátékkal csak meccseket lehet eldönteni.

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

Az ebédszünetet követően az amerikai-osztrák szakember, a Los Angelesben született 43 éves Pete Strobl vette át a szót. A német Bundesliga első osztályában legutóbb kilencedik helyezett (egy győzelem kellett volna a playoffhoz…) Braunschweig vezetőedzője „Off-ball defense” és „Team rebounding” címmel tartott bemutató edzést, majd „Point guard–Full court pressure” előadása zárta a napi programot.

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

KSMK Első Nemzetközi Edzőtovábbképző

Biztosak vagyunk abban, hogy minden edző új impulzusokkal lett gazdagabb, bővült a tudása, és motiváltan állt fel az egész napos továbbképző végén. Reméljük, új gyakorlatokat is láttak a magyar trénerek, amelyeket a későbbiekben be tudnak építeni a saját edzéseikbe!
Mindenkit nagy szeretettel várunk a következő edzőtovábbképzésre!