websikehealthcheck

Blog...

A támadás oktatása volt a harmadik nemzetközi edzőtovábbképzés témája

Harmadik nemzetközi edzőtovábbképzés

A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ megtartotta harmadik nemzetközi edzőtovábbképzését Pécsett. A továbbképzésen ismét nemzetközi szaktekintélyek előadásait és bemutató edzéseit élvezhették a résztvevők.

A KSMK harmadik nemzetközi edzőtovábbképzése a „Támadás oktatása az utánpótlás-képzésben” témakört dolgozta fel. Az előadók most is olyan nemzetközi szaktekintélyek voltak, akiket a magyar trénerek a legritkább esetben hallhatnak, láthatnak élőben: Janez Drvaric a FIBA Europe instruktora, az edzőképzés emblematikus alakja, valamint Ernest Raden mesteredző.

Harmadik Nemzetközi Edzőtovábbképző - Rátgéber László

Az edzőtovábbképzőt ezúttal is Dr. habil Rátgéber László, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója nyitotta meg. Ismertette a KSMK céljait, bemutatta szakfordítás projekt sajátosságait, beszélt a FIBA edzői kézikönyv fordításáról, amellyel kapcsolatban „nagy fába vágtuk a fejszénket”. Ezt követően átadta a pályát Janez Drvaricnak, akit a délszláv kosárlabda legendájaként, az edzők edzőjeként mutatott be.

Ezt követően átadta a pályát Janez Drvaricnak, akit a délszláv kosárlabda legendájaként, az edzők edzőjeként mutatott be.

A szlovén mester előbb egy előadást (1-on-1 Offensive Basketball Skills), majd egy bemutató edzést (1-on-1 Offense) tartott meg a tőle megszokott lendülettel, energiával, precizitással, felkészültséggel – tényleg élvezet volt nézni! Gyakorlatilag az egy-egy elleni kosárlabda esszenciáját mutatta be a hallgatóságnak.

A szlovén mester előbb egy előadást (1-on-1 Offensive Basketball Skills), majd egy bemutató edzést (1-on-1 Offense) tartott meg a tőle megszokott lendülettel.

A délutáni programot a szerb mesteredző, Ernest Radjen két bemutató edzése (Team shooting offensive skills, Shooting skills footwork conditioning) és egy előadása (Fundamental drills for all levels) töltötte ki.

A délutáni programot a szerb mesteredző, Ernest Radjen két bemutató edzése (Team shooting offensive skills, Shooting skills footwork conditioning) és egy előadása (Fundamental drills for all levels) töltötte ki.

A lelátón helyet foglaló trénerek olyan modern, összetett, célirányos, versenyszerű gyakorlatokat láthattak, amelyeket biztosan fel tudnak majd használni munkájuk során, be tudnak építeni az edzéseikbe – nem csoda, hogy nagyon sokan jegyzeteltek, rajzoltak.

A lelátón helyet foglaló trénerek olyan modern, összetett, célirányos, versenyszerű gyakorlatokat láthattak, amelyeket biztosan fel tudnak majd használni munkájuk során, be tudnak építeni az edzéseikbe.

Biztosak vagyunk abban, hogy minden edző új impulzusokkal lett gazdagabb, bővült a tudása, és motiváltan állt fel az egész napos továbbképző végén.

Mindenkit nagy szeretettel várunk a következő edzőtovábbképzőre!