websikehealthcheck

Hírek

A kiváló török szakember, Erdem Can is elfogadta a meghívást

Három előadást tart majd, és kerekasztal-beszélgetésen is részt vesz a IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián a török szakember, Erdem Can, aki Zeljko Obradovic másodedzőjeként 2017-ben Euroliga-győzelmet ünnepelhetett a Fenerbahce együttesével, dolgozott a Utah Jazz csapatánál, nemrég pedig kinevezték a török bajnoki címvédő, kétszeres Euroliga-aranyérmes Anadolu Efes vezetőedzőjének.

A közelgő IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára, amelyre a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében július 16–17-én kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, elfogadta a meghívást az egyik legkiválóbb török edző, Erdem Can! A 42 éves szakember mögött már most nagyon tartalmas, értékes és eredményes pályafutás áll, hiszen remek csapatoknál dolgozott, és a legjobb edzőktől tanulhatott.

Erdem Can 2012–2021 között a Fenerbahcénál dolgozott másodedzőként, ahol a szerb szaktekintély, Zeljko Obradovic munkáját segítette. Sikerrel: a Fenerrel négy bajnoki címet, három Török Kupát és három Török Szuperkupát nyertek, ötször kerültek az Euroliga Final Fourba, háromszor döntőt játszhattak, a 2016/2017-es szezonban pedig meg is nyerték a legrangosabb európai sorozatot! Obradovic távozása után az új vezetőedző, Igor Kokoskov mellett dolgozott az isztambuli klubnál.

A Fenerbahcét követően Erdem Can 2021–2022-ben a tengerentúlon, a Utah Jazz csapatánál volt másodedző – Quin Snyder munkáját segítette. Ezután a Türk Telekom együttese következett, ahol már vezetőedzői pozíciót töltött be, majd nemrég kinevezték a kétszeres Euroliga-győztes Anadolu Efes élére, vagyis az aktuális bajnokcsapat vezetőedzője lett!

A IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián (július 16–17.), amelynek címe „Mulitpractice 2.0” Erdem Can három előadást is tart, és kerekasztal-beszélgetésen is részt vesz. Plenáris előadásának címe „Path from being an assistant to head coach”, gyakorlati előadásai pedig a következők: „Using off screens”, illetve „Organizing multi optional offenses”.

A konferenciára regisztrálni a KSMK honlapján lehet. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak a játékosok, edzők és sportszakemberek újabb finomhangolt koncertjére!