websikehealthcheck

Hírek

Debreceni edzőtovábbképzés: fókuszban az U19-es vb

Rendhagyó edzőtovábbképzést tartottak Debrecenben, amelynek tematikája és programja szorosan kapcsolódott a cívisvárosban megrendezett U19-es fiú világbajnoksághoz.

A továbbképző első napjának délelőttjén a közel 60 résztvevő edző elméleti előadást hallgatott dr. Csukonyi Csillától, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének docensétől „Kommunikáció a csapattal és a játékosokkal: az edzői kommunikációs hatékonyság fejlesztési lehetőségei” címmel, valamint az évek óta a német első osztályban dolgozó scouttól, Jakab Mátétól („Scouting a gyakorlatban”).

A nap további részében az edzőket kisebb csoportokra osztották, akik a világbajnokság délutáni mérkőzéseit a másnapi feladatuk, valamint a délelőtti előadások tapasztalatai alapján tekintették meg. Minden csoport egy csapat edzői stábjaként funkcionált, ennek megfelelően kellett figyelniük „saját” csapatuk és a leendő ellenfelük összecsapásait.

A program második napjának délelőttje a csoportok felkészülésének jegyében zajlott, majd a továbbképző utolsó programjaként mérkőzés előtti beszédet kellett tartaniuk a szakembereknek a többi edző előtt. A munkát három mentor, Armaghani Saeed, Berényi Sándor és Zalay Zoltán koordinálta és értékelte.