websikehealthcheck

Hírek

Előadók a sportág Mount Everestjéről: júliusban itt a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia!

Július 23–24-én ismét Pécs lesz a kosárlabdavilág központja, a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián ugyanis olyan világhírű előadók vesznek részt, akik a sportág Mount Everestjéről érkeznek! Az egyik sztárvendég a Toronto Raptors csapatát 2019-ben bajnoki címig repítő Nick Nurse!

Óriási hazai és nemzetközi visszhangja volt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ által januárban megrendezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciának. Amint befejeződött, gyakorlatilag megkezdődött a második szervezése, amely a „Multipractice” címet kapta, és amelyre július 23–24-én kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

A januárihoz hasonlóan a júliusi konferencián is olyan szakemberek előadásait hallgathatja a szervezők reményei szerint ismét igen népes publikum, akik a sportág Mount Everestjéről érkeznek! Ízelítőképpen néhány név a listáról: személyesen látogat el Pécsre, és öt (!) előadást fog tartani az NBA-ben az Év edzőjének megválasztott Nick Nurse, aki 2019-ben vezetőedzőként bajnoki címig vezette a Toronto Raptorst; Stephen Curry felfedezője/edzője, a kosárlabda reformere, forradalmára, Robert „Bob” McKillop; a FIBA Europe Játékvezetői Bizottságának vezetője, Davorin Nakic; Török Zoltán, az Euroliga-győztes Sopron ügyvezető igazgatója; az NBA-bajnok Serge Ibaka személyes teljesítménytudósa, a Baszkföldi Egyetem elnöke, dr. Julio Calleja-Gonzalez; a teljesítmény-hatékonyság növelésének szakértője, prof. dr. sc. Igor Jukic; a görög kosárlabdázás aranykorában hét évig az Arisz, három évig a PAOK segédedzőjeként dolgozó Ernest Radjen, aki világszínvonalú edzőtovábbképzőkön tartott előadásokat, s aki a Rátgéber Kosárlabda Akadémia mentoredzője; dr. Németh László, aki három nemzet válogatottját is irányította, és négy különböző országban nyert bajnoki címet; a Szpartak Moszkvával Euroliga-győztes, Európában az Év edzőjének választott dr. Rátgéber László, a konferenciának otthont adó Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

A II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia az elsőhöz képest többet nyújt a résztvevőknek azzal, hogy ezúttal nem csak elméleti előadások lesznek, hanem gyakorlati bemutatókat is láthatnak a világ legjobb szakembereinek prezentálásban.

A legfontosabb információk

Időpont: 2022. július 23–24.

Helyszín: Rátgéber Kosárlabda Akadémia, Pécs, Magyarország (Pécs, Megyeri út 74/1, 7632).

A konferencia nyelve: angol és magyar.

Részvétel: személyes.

Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a regisztrációval kapcsolatban június 1-jén osztunk meg további információkat.

A konferencia az utánpótlás korosztályos bajnokságban dolgozó edzők számára kötelezően előírt kreditszerző továbbképzésnek számít, amiért maximum 3 kreditpont kapható!