websikehealthcheck

Hírek

Három külföldi szakember, hat kiváló előadás

A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ június 21-én, szerdán egész napos nemzetközi utánpótlás edzőtovábbképzést tartott Baján.

A témát a „Támadásfejlesztés a kosárlabda utánpótlásban” jelentette, az edzőtovábbképző szakmai vezetője pedig Zalay Zoltán, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóhelyettese volt. A tartalmas nap során három külföldi szakember hat gyakorlati előadását figyelhették a jelenlévők. Janez Drvaric, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szlovén mentoredzője az átadások technikáját mutatta be a modern kosárlabdában, valamint az elszakadások és az „add és fuss” játék került terítékre 2-5 ember kapcsolatában.
A szerb Goran Tadic is két gyakorlati előadással készült. Az egyikben a félpályán való helyezkedés iskoláját mutatta be 3 játékos kapcsolatában, majd ugyanennyi kosarast érintve a tranzíciós játék felépítése következett. A következő előadó a szintén szerb Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC A-csoportos női csapatának vezetőedzője volt. A jelenlévők láthatták tőle, hogyan épül fel a tranzíciós játék 5 ember kapcsolatában, valamint képet kaphattak arról, hogyan kell felépíteni egy U18-as csapat edzését.
– A hat előadás során nagyon sok hasznos dolgot sajátíthattak el a jelenlévő kollégák mind gondolkodásban, mind gyakorlatban. Biztos vagyok benne, hogy mindenki kapott olyan újdonságot, amit be tud építeni a saját edzéseibe, legyen szó U12-es korosztálytól egészen az U20-asokig – fogalmazott Zalay Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük