websikehealthcheck

Hírek

Háromszáz szakember vett részt a TF aulájában megtartott edőtovábbképzésen

Nagy sikert aratott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megtartott utánpótlásedző-továbbképzés, amelyen délelőtt elméleti, délután pedig gyakorlati előadások szerepeltek a programban.

A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ, a TFSE, valamint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös szervezésében Utánpótlásedző-továbbképzés 2023 címmel rangos esemény házigazdája volt múlt héten pénteken a TF. A nagy sikerű, egész napos rendezvényre a maximálisan megengedett 300 fő regisztrált. Délelőtt elméleti, délután pedig gyakorlati előadások szerepeltek a programban, utóbbi blokkban a TF aulájában kialakított kosárlabda félpályán tartotta szakmai előadását Boros Zoltán, Nagy Botond és Nagy Benedek. A vendégeket prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora köszöntötte, aki délelőtt – Sáfár Sándorhoz és Túróczy Gáborhoz hasonlóan – elméleti előadást tartott.

– Valóban jól sikerült a rendezvény, amelyen igyekeztünk kidomborítani egyetemünk sajátosságait – mondta Sterbenz Tamás. – Bemutattuk a TF-en dolgozó doktoranduszok és oktatók témáit, amire azért fektettünk hangsúlyt, mert a többi edzőképzőhöz képest mi elméletben is foglalkozunk a kosárlabdával. A pénteki program a TF aulájában zajlott, remélhetőleg utoljára, mert jövőre már a nagy csarnokunkban szeretnénk megrendezni méltán népszerű eseményünket.