websikehealthcheck

Hírek

Nemzetközi edzőtovábbképző Baján

A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében, kiváló nemzetközi szaktekintélyek részvételével tartottak edzőtovábbképzőt Baján.

A résztvevők ezen az edzőtovábbképzőn is nagyon magas színvonalú elméleti és gyakorlati előadásokat láthattak, hallhattak. Elsőként Lukasz Trzaskoma a diagnosztikai mérések és a tesztelés sérülésmegelőzésben és teljesítményfokozásban betöltött szerepéről tartott igen érdekes előadást. A legújabb kutatásokat felhasználó prezentációt egy hasznos és tanulságos gyakorlati demonstráció követte.

Dr. habil. Rátgéber László, Nagy Dóra és Igor Kovacic közös előadása a mérkőzések terhelési mutatóinak szakirodalmi áttekintését, továbbá a Rátgéber Akadémián végzett teljesítmény-diagnosztikai mérések eredményeit dolgozta fel, kiemelve a következtetések gyakorlati hasznát.

Az ebédszünet után Ernest Radjen mesteredző és Bojan Salatic, a Rátgéber Akadémia U16-os bajnokcsapatának vezetőedzője által vezetett, három magas színvonalú pályaedzést nézhettek végig a résztvevők. Elsőként az utánpótlás játékosok modern bemelegítését, majd a kosárlabdázás alapképességeit fejlesztő gyakorlatokat, végül pedig az emberfogásos védekezés alapjait bemutató edzésrészt láthattunk.