websikehealthcheck

Hírek

Semmi sem állhat a tudomány útjába január 13–14-én Pécsett!

Elsősorban természetesen a kosárlabdasport szakembereinek szól, de mégsem csak őket szeretné megszólaltatni az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, amelyre 2022. január 13–14-én kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A kiváló külföldi szakemberek előadásait – szinkrontolmácsok segítségével – magyarul is hallgathatják a hazai edzők, sportvezetők, játékosok, akikkel más labdajátékok (kézilabda, labdarúgás) jeles képviselői is megosztják gondolataikat.

A kétnapos konferenciát, amelynek címe „Új határok a sporttudományban és a gyakorlatban”, Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője nyitja meg. Szól még a résztvevőkhöz többek között Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.
A program elkészült, és igazi ínyencségeket tartalmaz! A szervezők hisznek benne, hogy az előadások és a kerekasztal-beszélgetések témái sokak kíváncsiságát felcsigázzák, a magyar kosárlabda-társadalomnak éreznie kell, hogy ezt a konferenciát nem szabad kihagyni! Annak érdekében, hogy a hazai kollégák is kényelmesen, anyanyelvükön hallhassák a tudományos érdekességeket, szinkrontolmácsok segítenek. Vagyis: semmi sem állhat a tudomány útjába január 13–14-én Pécsett!
– Ez egy rendkívüli lehetőség minden sportban dolgozó szakember, továbbá a tanulók, az egyetemi hallgatók számára is – fogalmazott Hartung Anita, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóhelyettese. – A konferencia napjaink egyik legaktuálisabb témáját fogja feldolgozni: hogyan tudunk lépést tartani a sporttudomány rohamos fejlődésével a pályán. A meghívásunkat olyan neves szaktekintélyek fogadták el, akik eddig még nem tartottak előadást Magyarországon. Ezen a két napon minden szó érték, minden előadás gondolatébresztő, és minden gyakorlati útmutató innovatív lesz! A konferencia különlegességét a kerekasztal-beszélgetések is garantálják, tudományos alapokkal bíró, mégis provokatív és újító beszélgetésekre számítunk.
A külföldi előadók listája egészen veretes névsort tartalmaz, a legkiválóbb szakemberek mondtak igent a KSMK igazgatója, Rátgéber László meghívására. A teljesség igénye nélkül: Geno Auriemma, Ettore Messina, Pinhas „Pini” Gershon és Alojz Milosavljevic is megosztja tudását a hallgatósággal. A konferencia második napján, a kerekasztal-beszélgetések során pedig a sportág több meghatározó hazai személyisége kapcsolódik be, így például Dávid Kornél, valamint a két szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics és Székely Norbert.
Bár a Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ által szervezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián mi más lehetne a fő téma, mint a kosárlabda, a szervezők más sportágak jeles képviselőit is meghívták. Az első napon plenáris előadást tart a magyar nőikézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos, a kerekasztal-beszélgetések során pedig hallhatják az érdeklődők Danyi Gábort, aki a Győri Audi ETO KC női kézilabdázóival ötször nyert Bajnokok Ligáját. Szintén a kézilabdát képviseli majd Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője, az ötödik kerekasztal-beszélgetésnél pedig a magyar labdarúgás is jelen lesz Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója személyében.
Az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára a KSMK honlapján már javában tart a regisztráció, amely december 31-ig ingyenes!
Aktuális információk, regisztráció: ksmk.hu/konferencia.