websikehealthcheck

Blog...

IV. Nemzetközi edzőtovábbképzés: A fizikai erőnlét szerepe a kosárlabdázásban

Negyedik nemzetközi edzőtovábbképzés Pécs - KSMK

Hat kiváló előadást hallgathattak meg a résztvevők a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) és a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete (TFSE) által szervezett nemzetközi edzőtovábbképzésen. A KSMK első három edzőtovábbképzését Pécsett tartották meg, ezúttal azonban a Testnevelési Egyetem volt a házigazda. Jó volt látni, hogy a legnagyobb előadótermet megtöltötték az érdeklődők. Közöttük pedig a hazai kosárlabdasport reménységei, neves játékosai és korábbi ikonjai is helyet foglaltak.

A negyedik edzőtovábbképzés „A fizikai erőnlét szerepe a kosárlabdázásban” tematikát dolgozta fel.

A reggeli kezdés során prof. dr. Szabó Tamás köszöntötte a résztvevőket, majd megtartotta bevezető előadását. Ezt követően a Vasas Akadémia erőnléti edzője és a Testnevelési Egyetem PhD hallgatója, Mészáros Áron az alapvető mozgásminták szerepét vizsgálta a kosárlabdázásban. Az ebédszünetet megelőzően Laki Ádám előadását hallgathatta végig a közönség a sebesség, agilitás és gyorsaság hármasáról (SAQ).

Negyedik nemzetközi edzőtovábbképzés - prof. Szabó Tamás - Pécs - KSMK

prof. dr. Szabó Tamás

A délutáni programot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) erőnléti koordinátora, a Testnevelési Egyetem docense, dr. Trzaskoma Lukasz nyitotta meg. Első körben az erő és robbanékonyság erő fejlesztésének lehetőségeiről esett szó, a második előadás során pedig az egyensúly és propriocepció fontossága került a középpontba.

Negyedik nemzetközi edzőtovábbképzés - Lukasz Trzaskoma - Pécs - KSMK

Zárásként a Soproni Sportiskola szakmai igazgatója, a Testnevelési Egyetem PhD hallgatója, Horváth József kapott szót, aki a fizikális képességek és a kosárlabda kapcsolatát jellemezte.

Biztosak vagyunk benne, hogy minden edző számára érdekesek, hasznosak voltak az elhangzott előadások. Mindenkit nagy szeretettel várunk a következő edzőtovábbképzésre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük