websikehealthcheck

Blog...

Könyvbemutatót tartott Dejan Cikic – a „Kosárlabda gyakorlatok A-Z-ig” már PDF formátumban is elérhető!

Dejan Cikic: Kosárlabda gyakorlatok A-Z-ig könyv

A „Kosárlabda gyakorlatok A-Z-ig” című könyve szerzője, Dejan Cikic tartott a közelmúltban könyvbemutatót a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ meghívására.

A „Basketball drills from A to Z” című könyv első változata szlovén nyelven jelent meg öt évvel ezelőtt. Miután hamar kiderült, hogy a benne szereplő 500 gyakorlat hatalmas segítséget jelent az edzőknek, szakembereknek, és a szerző, Dejan Cikic számtalan pozitív visszajelzést kapott, hamarosan angol, spanyol, olasz, francia és német nyelvre is lefordították.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ támogatásának köszönhetően ez az értékes szakirodalom már magyar nyelven is elérhető: megjelent a „Kosárlabda gyakorlatok A-Z-ig”! A KSMK meghívására Dejan Cikic könyvbemutatót tartott, amely során a KSMK igazgatója, Rátgéber László, valamint a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóhelyettese, Nenad Trunic faggatta a szlovén szerzőt arról, hogy milyen cél vezérelte a könyv megírásakor, és a benne található gyakorlatok milyen segítséget nyújthatnak az edzőkollégáknak.

– Az elsődleges célom természetesen az volt, hogy megosszam mindenkivel azt a tudást, amit felhalmoztam, s amit annak idején papíron lejegyzeteltem – mesélte Dejan Cikic. – Húsz évvel ezelőtt, amikor elkezdtem edzősködni, nagyon boldog lettem volna, ha egy ilyen könyv segít az edzésgyakorlatok kiválasztásában. Az első kötetben ötszáz gyakorlat kapott helyet, de idővel megfogalmazódott bennem, hogy folytatnom kellene, ezért megírtam a második részt, amelyben további ötszáz gyakorlat található, sőt, lesz harmadik etap is!

Rátgéber László hangsúlyozta, a „Kosárlabda gyakorlatok A-Z-ig” óriási segítség a hazai edzőknek, a KSMK ezért tartotta fontosnak, hogy magyar nyelven is megjelenjen.

– Minden nagyobb utánpótlás központba, a magyar szövetséghez, valamint az egyetemekhez el fogjuk juttatni a könyvet, hogy minden szakember hozzáférhessen! Örömmel teszem hozzá, hogy már a második kötet is szerkesztés alatt van! – fogalmazott Rátgéber László.

 

Töltsd le a könyvet!

A KSMK Tudástár felületéről letölthető a könyv PDF formátumban! Bárki számára elérhető, csak regisztráció szükséges hozzá!

Tovább a Tudástárba