websikehealthcheck

Blog...

Nemzetközi szaktekintélyek a KSMK második nemzetközi edzőtovábbképzésén

Ksmk - Második nemzetközi edzőtovábbképző - Rudez

A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ megtartotta második nemzetközi edzőtovábbképzését, amelyen három kiváló külföldi szakember tartott előadásokat és bemutató edzéseket.

A KSMK második nemzetközi edzőtovábbképzése a „Modern edzésmódszertan az utánpótlás-képzésben” témakört dolgozta fel. Azok, akik regisztráltak és eljöttek, ismét olyan kiváló külföldi szakembereket hallgathattak, láthattak, akiktől lehet és kell is tanulni!

A délelőtti közel három óra prof. dr. Nenad Trunicé, a FIBA Europe Coaching Certificate Program oktatójáé volt, aki „Methodology of building team defense”, majd „Low post defense” címmel tartott bemutató edzéseket. A nemzetközi szaktekintély olyan aktuális érdekességeket is belecsempészett az edzésbe, mint például a napokban befejeződött olasz bajnoki döntőn, a Virtus Bologna–Milano párharcon a hazaiak által alkalmazott védekezés – ami aranyérmet ért!

KSMK - kosárlabda - Második nemzetközi edzőtovábbképző

Remélem, minden résztvevő edzőkolléga talált valami hasznosat az előadásomban vagy a bemutató edzésemben, amit be tud építeni az edzői filozófiájába! – fogalmazott Nenad Trunic, amikor elköszönt hallgatóságától.

KSMK - Második nemzetközi edzőtovábbképző - Nemad

Az ebédszünetet követően a délutáni programot egy horvát szakember, a holland Donar Groningen vezetőedzője, Ivan Rudez indította, aki előbb egy előadást (Youth training program for U16), majd egy bemutató edzést (Special shooting techniques for U16) tartott.

KSMK - kosárlabda - Második nemzetközi edzőtovábbképző - Rudez

A lelátón helyet foglaló edzők remek gyakorlatokat láthattak, amelyek során elsősorban a védekezéshez szükséges lábmunka fontosságát hangsúlyozta, valamint kiemelte, hogy győztes mentalitás nélkül nincs eredmény: „egy kis edzőnek, egy belső hangnak kell lennie a fejünkben, aki mindig több és jobb munkára sarkall”.

KSMK - kosarlabda - Második nemzetközi edzőtovábbképző

Az edzőtovábbképzés utolsó szakaszát, több mint két órát a Rethymno BC vezetőedzője, Evangelos Ziagkos töltötte ki előadásával (Youth training program for U18), majd bemutató edzésével (Special shooting techniques for U18). A görög szakember nagy hangsúlyt fektetett az edző–játékos kapcsolatra, valamint számba vette az U18-as korosztály pedagógiai és módszertani megközelítésének sajátosságait.

KSMK - kosarlabda - Második nemzetközi edzőtovábbképző

Biztosak vagyunk abban, hogy az edzőtovábbképzés minden résztvevője új impulzusokkal lett gazdagabb, bővült a tudása, és motiváltan távozott a nap végén. Reméljük, új gyakorlatokat is láttak a magyar trénerek, amelyeket a későbbiekben be tudnak építeni a saját edzéseikbe!

Mindenkit nagy szeretettel várunk a következő edzőtovábbképzésre, amelyre június 19-én kerül sor, szintén Pécsett!