websikehealthcheck

Blog...

VII. Nemzetközi edzőtovábbképzés – Tudomány és gyakorlat

Hetedik Nemzetközi Edzőtovábbképzés - ksmk

Boros Zoltán volt válogatott kosárlabdázó előadását hallhatták a résztvevők a 3×3-as kosárlabda jelentőségéről és alkalmazhatóságáról az 5:5 elleni játékbanJúlius 10-én, szombaton ismét a Testnevelési Egyetem Athén előadója adott helyet a KSMK (Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ) edzőtovábbképzésének, amelyet a TFSE közreműködésével rendeztek meg. Az edzőtovábbképzésen hét tartalmas előadást hallhatott és láthatott a hazai kosársport szakembereinek közel 200 megjelent képviselője. Az előadásokat a „tudomány és gyakorlat” jelmondat szellemiségében állították össze.

Elsőként Dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese és a TFSE kosárlabda szakosztályának szakmai vezetője köszöntötte a házigazda nevében a jelenlévőket.

Elsőként Dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese és a TFSE kosárlabda szakosztályának szakmai vezetője köszöntötte a házigazda nevében a jelenlévőket. Felvezető előadásából a résztvevők értesülhettek többek között az egyetem megújuló szervezeti struktúrájáról és képzési rendszeréről is.

Prof. Dr. Lacza Zsombor, tudományos rektorhelyettes előadásában a térdízületi veszélyeztető tényezők mérése és a keresztszalagszakadás megelőzése volt a fókuszban.

Prof. Dr. Lacza Zsombor, tudományos rektorhelyettes előadásában a térdízületi veszélyeztető tényezők mérése és a keresztszalagszakadás megelőzése volt a fókuszban. A nagyérdemű érdekes információkat kaphatott a sérülésfaktorok azonosításáról, a friss nemzetközi, illetve saját kutatások eredményeiről, továbbá gondolatébresztőként elhangzottak azok a körülmények, amelyekre egy edzőnek figyelnie kell a hatékony prevenció érdekében.

Prof. Dr. Lacza Zsombor, tudományos rektorhelyettes előadásában a térdízületi veszélyeztető tényezők mérése és a keresztszalagszakadás megelőzése volt a fókuszban.

Hegedűs Péter a TFSE női csapatai által alkalmazott zónavédekezés kulisszatitkaiba vezette be a résztvevőket, illetve közös tudásmegosztásra buzdította a kollégákat. Előadása során azonosította azokat a kulcstényezőket, amelyek segítenek minden játékos helyét megtalálni a védekezés ezen formájában.

A negyedik előadó Thúróczy Gábor, a Webpont Kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt, aki a sportinformatika világába kalauzolta el a jelenlévőket.

A negyedik előadó Thúróczy Gábor, a Webpont Kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt, aki a sportinformatika világába kalauzolta el a jelenlévőket. Prezentációjában nem csak a hazai játékosok körében felmért dobásbiztonság-elemzést mutatta be, hanem egy új, innovatív megoldásról is beszámolt, amely remélhetőleg a játékosok kiválasztásában nyújthat rövidesen segítséget a hazai csapatok számára.

A kosárlabda örök kérdéséről szólt, miszerint valóban a védekezés nyeri-e a bajnokságot.

A délelőtti blokk végén Nagy Botond és Nagy Benedek doktoranduszok két külön, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is előadott prezentációval készültek, amely a negyedik negyed jelentőségéről, illetve a kosárlabda örök kérdéséről szólt, miszerint valóban a védekezés nyeri-e a bajnokságot.

Boros Zoltán volt válogatott kosárlabdázó előadását hallhatták a résztvevők a 3x3-as kosárlabda jelentőségéről és alkalmazhatóságáról az 5:5 elleni játékban

Rövid ebédszünetet követően Boros Zoltán volt válogatott kosárlabdázó előadását hallhatták a résztvevők a 3×3-as kosárlabda jelentőségéről és alkalmazhatóságáról az 5:5 elleni játékban – gyakorlati példákon keresztül is szemléltetve.

Végül egy rendhagyó, de annál érdekesebb előadás keretében Tőzsér Dénes, a Játékvezetői Bizottság elnöke engedett más szemüvegen keresztül betekintést a játékvezetői tevékenységbe.

Végül egy rendhagyó, de annál érdekesebb előadás keretében Tőzsér Dénes, a Játékvezetői Bizottság elnöke engedett más szemüvegen keresztül betekintést a játékvezetői tevékenységbe, különös tekintettel a játékvezető és az edző közötti kommunikációra.

Rövid ebédszünetet követően Boros Zoltán volt válogatott kosárlabdázó előadását hallhatták a résztvevők a 3x3-as kosárlabda jelentőségéről.

A résztvevők az egész napos program során rengeteg összefüggést tanulhattak meg a tudomány és a gyakorlat kapcsolatáról, amelyeket reményeink szerint a jövőben mindannyian kamatoztatni tudnak tevékenységük során.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szeretnél részt venni a IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián?