websikehealthcheck

Blog...

VIII. nemzetközi edzőtovábbképzés, Miskolc – Tehetségazonosítás a kosárlabdában

a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ és a DEAC Kosárlabda Akadémia szervezésében újabb nemzetközi edzőtovábbképzésen vehettek részt a magyar szakemberek

2021. július 11-én a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ és a DEAC Kosárlabda Akadémia szervezésében újabb nemzetközi edzőtovábbképzésen vehettek részt a magyar szakemberek, a helyszín ezúttal Miskolc volt.

A szakmai nap során a tehetségazonosítást dolgozták fel a szakemberek. Az előadásokat három külföldi edző tartotta, két bolgár (Tedi Bukov és Hriszto Cenov) mellett a hazánkban már jól ismert szerb tréner, Andjelko Mandic is megosztotta a hallgatósággal gondolatait. Örömteli, hogy több mint 100 edző kapott nagyon hasznos információkat.

Az edzőtovábbképző Hriszto Cenov két előadásával indult: az elsőben a védőaktivitást és – intenzitást boncolgatta a bolgár edző, a másodikban pedig egy szintén nagyon érdekes témával, az ellenfél támadójátékának olvasásával foglalkozott. A délelőtti program Tedi Bukov előadásával zárult, aki a gólérzékenység és dobókészség kérdéskört vette górcső alá. Délután a bolgár tréner a labdás ügyességről tartott előadást. Az edzőtovábbképzés Andjelko Mandic két előadásával zárult: előbb a passzkészség, majd a játék olvasása volt terítéken.

A miskolci nemzetközi edzőtovábbképzés programja:

9.30: Tehetségfaktor – védőaktivitás, védőintenzitás (Hriszto Cenov)
10.40: Tehetségfaktor – ellenfél támadójátékosának olvasása (Hriszto Cenov)
11.50: Tehetségfaktor – gólérzékenység, dobókészség (Tedi Bukov)
14.15: Tehetségfaktor – labdás ügyesség (Tedi Bukov)
15.25: Tehetségfaktor – passzkészség (Andjelko Mandic)
16.35: Tehetségfaktor – a játék olvasása (Andjelko Mandic)